VMWare – Linux guest, best performance

Del två, hur ställer man in gästen för bästa möjliga förutsättningar?

Vi har en himla massa parametrar att välja på i VSphere när vi skapar en ny gäst. Här kommer lite kommentarer om just detta.

För att VMWare servrarna (referas som vmhost framöver) ska må så bra som möjligt så får man göra det bästa med gästerna från början, minimalistiskt tänkande.

  1. Mängd minne?
  2. Antal CPU:er
  3. Disk, diskalignment

Om har modernt OS i gästerna kan man ställa in PnP på både minne och processorer, så inte behöver starta om gästen för att lägga till mera minne eller mer cpu. (vCPU = Virtuell CPU, pCPU = Fysisk CPU/Core)

Det finns mycket material att läsa på om cpu hantering perf-vsphere-cpu_scheduler.pdf från VMWare är en bra start och även perf-vsphere-memory_management.pdf, ska man köra sina gäster via NFS kan det här vara nåt att läsa VMware_NFS_BestPractices_WP_EN.pdf.

Behövs inte mer än en vCPU ska man inte lägga till mer än så, vmware blir bättre och bättre på att hantera skillnader i de olika trådarna mellan processorerna och tillåter tidsskillnader MEN det är fortfarande inte så att den gör det riktigt bra.
Att ha nåt sorts verktyg för att se hur gästerna utnyttjar både minne & cpu är väldigt bra, tilldela inte mer minne/cpu än nödvändigt från början.

  • Nätverk

Använd alltid adaptertyp VMXNET3 för bästa möjliga prestanda, mer läsning på

http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=1001805

Du kanske också gillar…

Populära inlägg